Notater om regnskap

Egentlig leter jeg etter oppsett for regnskap for ideelle organisasjoner, hvor det anbefales standarden God regnskapsskikk for ideelle organisasjoner.

http://www.regnskapsstiftelsen.no/?did=9195845
 

Her om regnskap for små foreninger

Fant kurs og forklaringer på internett, mest om studentforeninger. Her grunnleggende:

 http://www.iogt.no/?id=142029a med excel-ark som eksempel! Man kaln lage likt ark eller kopiere denne. Eksempel fra en forening med kontingent, hvor de sender videre deler av kontingenten til forbundet.

gangen i et regnskap, 7 siders pdf fra Sio, kvitteringsskildring skjema (Sio)  ordliste , og et enkelt og greit regneark fra Sio: siden økonomi for små foreninger, der er excelarket. Økonomi for små foreninger

dette skal være gratis, må finne selve excelarket http://regnskap.eu/foreninger-klubber-og-lag/  det er iEcxel, som har gratis, rimelig og proff  (dyre)ark. Programmet ligger i dem. Du kan bare bruke 2013 på gratisarket. Når man melder seg på, kan man laste ned gratis-excelarket men bare for 2013. Her har de selv en forklaring: forum dette programmet bruker man lokalt på en pc eller mac.

Voss landbruksdata har et gratis regnskapsark http://www.landbruksdata.no se etter gratis programmer, men de bruker ikke de vanlige kontonr for kontoplan, slik som 1900 

her er det noe man kan laste ned http://www.frilansinfo.no/nedlasting, men den har veldig få poster.

denne (betaltjeneste) ser jo lovende ut http://www.styreweb.com/ den har støtte for prosjektregnskap! Det nærmer seg standarden God regnskapsskikk for ideelle organisasjoner. Noe i den gata jeg er ute etter! 80kr/mnd, og 50kr/mnd for aktiviteter, hvor medlemmer kan melde seg på antageligvis. Vanlig kontoplan. Alt på nett, og alle styremedlemmer logger seg inn på nett og følger med.

 

Ellers:

(klippet og limt fra sio) 

"I løpet av regnskapsåret bør styret informeres om hvilke inntekter og kostnader man har.

Økonomiansvarlig kan da legge frem rapporter hvor saldoen på de ulike konti kommer frem. Disse rapportene kan gjerne legges frem et par ganger i semesteret ? avhengig av hvor mye som har skjedd siden forrige rapportering.

Årsrapport / resultatrapport legges frem etter avsluttet regnskapsår eller ved endt regnskapsperiode." 

https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen/forsiden/articles_archive/48314.cms om grasrotandelen

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits